OTS: CGTN: Čína sa snaží chrániť životné prostredie rieky Jang-C'-ťiang

TASR, 21. augusta 2020 14:32

PEKING 21. augusta (TASR/OTS/PRNewswire) -- Čína zvýšila svoje úsilie o ochranu životného prostredia rieky Jang-c'-ťiang, ktorá je hlavnou a jednou z dvoch najdlhších riek v krajine.

V stredu, počas svojho pobytu v meste Ma-an-šan vo východočínskej provincii An-chuej, navštívil Si Ťin-pching, generálny tajomník Ústredného výboru Komunistickej strany Číny, ekologický park Süe-ťia-wa.

Preveril povodňovú situáciou na rieke Jang-c'-ťiang, s rozsiahlou renováciou jej brehov a tiež s ekologickými projektmi a projektmi v oblasti ochrany životného prostredia a obnovy po povodniach.

K ochrane životného prostredia a kvalitnému trvalo udržateľnému rozvoju v údolí Žltej rieky a k vybudovaniu hodvábnej cesty v údolí rieky Jang-c'-ťiang sa Čína zaviazala vo svojej celonárodnej stratégii.

Podľa čínskeho Ľudového denníka, do konca novembra 2019 bola zo štátneho rozpočtu vyčlenená suma 123,7 miliardy jüanov (17,67 miliardy dolárov) na podporu ekologickej obnovy hodvábnej cesty v údolí rieky Jang-c'-ťiang.

Prezident Si Ťin-pching navštívil tiež firmu Magang Group, dcérsku spoločnosť firmy China Baowu Steel Group. Počas návštevy sa dozvedel o tom, ako firma obnovila prácu, výrobu a prevádzku. Vďaka obrovským obetiam a neutíchajúcemu úsiliu Čína prakticky dostala epidémiu COVID-19 pod kontrolu a teraz rýchlo dochádza k oživovaniu ekonomiky.

Podľa polročných ukazovateľov čínska ekonomika prekonala pokles vyvolaný pandémiou COVID-19 a v druhom štvrťroku opäť začala rásť. V stredu popoludní prezident Si Ťin-pching takisto navštívil jazero Cchao-chu v meste Che-fej, hlavnom meste provincie An-chuej a hovoril s vojakmi, zástupcami miestnej samosprávy a tiež s členmi strany o tom, ako sa čo najlepšie s povodňami vyrovnať.

Pretrvávajúce dažde v období záplav zdvihli hladinu vody v jazere Cchao-chu, ktoré patrí medzi jedno z piatich najväčších čínskych sladkovodných jazier.

Miestne úrady v júli uvoľnili 3 000 vojakov na boj s následkami povodní.

Video - https://www.youtube.com/watch?v=xG4caUB4ZBw

KONTAKT: Jiang Simin, jiang.simin@cgtn.com, +86 18826553286

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring