OTS: CGS dostáva prvé technologické ocenenie CineAsia PLF Technology Award

TASR, 11. decembra 2018 15:29

CGS dostáva prvé technologické ocenenie CineAsia PLF Technology Award

PEKING, 11. decembra 2018 /PRNewswire/ (TASR-OTS) -- China Film Digital Giant Screen (Beijing) Co., Ltd. (CGS), popredný svetový poskytovateľ prémiových veľkoformátových riešení (PLF), dnes oznámil, že mu spoločnosť American Film Expo Group, organizátor festivalu CineAsia 2018 udelila prvé technologické ocenenie s názvom "CineAsia PLF Technology Award". Generálny riaditeľ CGS Jimmy Chen prebral cenu 10. decembra v Hongkongu z rúk Andrewa Sunshinea, prezidenta spoločnosti Film Expo Group. Technologické ocenenie prémiových veľkoformátových riešení počas CineAsia sa udeľuje za významný prínos filmovému priemyslu v uplynulom roku, čo je veľkým uznaním silných stránok technológie a vplyvu čínskych filmov na medzinárodnom poli.

CGS vzniklo v roku 2011 a dnes má za sebou už päť ročníkov a dva veľké technologické prelomy počas siedmich rokov svojej existencie. Od spustenia komerčnej prevádzky prvého kina CGS v roku 2012 až po založenie 330 súčasných scén sa firma CGS neustále snaží dokázať, že je jednou z najdynamickejších a najrýchlejšie rastúcich značiek PLF v rámci ázijsko-pacifického regiónu a globálneho filmového odvetvia aj vďaka prvotriednym technológiám ako je veľkorozmerné projekčné plátno, projekcia na dvojitý pohon, imerzívny audio systém na báze objektov, na mieru šitý dizajn hľadiska, vyspelé procesy úpravy a iné. Najnovší CGS laserový systém sa javí ako najvyspelejšie riešenie vzhľadom na návratnosť investícií, nakoľko ponúka skvelý obraz, jednoduché použitie a servis, vysoký jas a kontrast pri nízkych celkových nákladoch.

CGS pokrýva svojimi inštaláciami 145 miest v rôznych častiach sveta a od novembra 2018 medzi ne patrí aj Hongkong, Spojené štáty a Juhovýchodná Ázia. CGS sa tiež stalo preferovanou voľbou zo strany kín vďaka sile značky. Od roku 2014 ponúkli CGS kiná svoje služby už 55 miliónom divákov, čo je hmatateľným dôkazom obľúbenosti u publika. Vďaka uznaniu zo strany veľkých hollywoodskych štúdií aj filmových producentov v Číne vytvorilo CGS viac ako 540 filmových úprav, vrátane 266 čínskych titulov a 274 filmov v inej jazykovej mutácii, pričom mnohé z nich sa stali kasovými trhákmi roku.

Počas fóra "Zaostrené na Čínu", ktoré sa konalo v prvý deň festivalu CineAsia 2018, vysvetlil generálny riaditeľ spoločnosti CGS Jimmy Chen a predstaviteľ vyspelej kinematografickej technológie v Číne, z čoho sa skladá DNA firmy CGS a ako sa jej darí odomykať zámky medzinárodného trhu.

"Film je umenie, v rámci ktorého sa všetci režiséri snažia vylepšiť vizuálne efekty prostredníctvom highendovej technológie a predstaviť svoju filmovú tvorbu v dokonalosti. Prémiový veľký formát je nepochybne najlepším riešením, čo sa týka úpravy a projekcie filmov. Celosvetový trh s prémiovým veľkým formátom si uchováva v ostatných rokoch dvojciferný rast, pričom podľa dát za rok 2017 sú Ázia a Tichomorie najrýchlejšie rastúcim regiónom na svete vďaka Číne ako silnému hnaciemu motoru," uviedol generálny riaditeľ CGS Chen Jingmin. "Skutočnosť, že práve CGS získalo cenu PLF Technology Award si ako predstaviteľ prémiového veľkému formátu v Číne veľmi ceníme. Znamená to tiež, že čínske highendové kinematografické technológie so svojimi vlastnými právami duševného vlastníctva získali uznanie na svetovej aréne. Je mi cťou, že môžem prebrať toto ocenenie v menej firmy CGS a čínskeho filmového priemyslu a chcel by som poďakovať organizátorom festivalu CineAsia 2018 za ocenenie samotné aj podporu. V budúcnosti budeme naďalej investovať do vývoja a výskumu s cieľom podporiť rozvoj globálneho filmového priemyslu inováciami!"

O spoločnosti CGS

CGS je jednou z popredných medzinárodných značiek zameraných na prémiový veľký formát s cieľom divákom poskytnúť prvotriedny imerzívny divácky zážitok. Od prvej polovice roku 2018 má spoločnosť CGS už viac ako 320 kín v 145 mestách v krajine okrem svojich existujúcich pobočiek v Hongkongu, Spojených štátoch amerických a v Juhovýchodnej Ázii.

Systém z dielne spoločnosti CGS ponúka divákom úchvatné zážitky pri pozeraní filmu prostredníctvom jeho veľkorozmerného premietacieho plátna, dokonalého multidimenzionálneho zvukového systému a prispôsobeného dizajnu hľadiska. Špeciálne technológie úpravy filmov ďalej zabezpečujú úchvatný zvuk a kvalitu obrazu súvisiaceho s obsahom distribuovaným na plátnach CGS. Vývoj tohto odvetvia a rastúca sila spoločnosti CGS pomôže podporiť kvalitu čínskych filmov a posilniť rozvoj čínskeho filmového priemyslu.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/795932/CGS_CineAsia_awards.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/795933/CGS_GM.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/795934/CGS_Jimmy_Chen.jpg

KONTAKT: Shimin Yin, +86-13522975164

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring