OTS: Centrum NCCN sa snaží vylepšiť globálnu onkologickú starostlivosť o deti...

TASR, 17. júna 2020 10:52

Centrum NCCN sa snaží vylepšiť globálnu onkologickú starostlivosť o deti pomocou novo preložených odporúčaní

Pokyny NCCN pre detskú akútnu lymfoblastickú leukémiu v čínštine, japončine, francúzštine, španielčine a portugalčine sú teraz k dispozícii zadarmo na NCCN.org

PLYMOUTH MEETING, Pennsylvania, 17. júna 2020 /PRNewswire/ (TASR-OTS) -- National Comprehensive Cancer Network® (NCCN®) - aliancia popredných onkologických centier v Spojených štátoch - oznamuje vydanie preložených verzií smerníc NCCN® pre detskú akútnu lymfoblastickú leukémiu (ALL) do čínštiny, francúzštiny, japončiny, portugalčiny a španielčiny. Detská ALL je najbežnejším typom rakoviny u detí, ale pri liečbe súčasnými prístupmi založenými na dôkazoch je vysoko liečiteľná.1 Usmernenia NCCN sú napísané a aktualizované vedúcimi orgánmi v rôznych zdravotných odboroch. Zahŕňajú najkomplexnejšie a najaktuálnejšie odporúčania na liečbu pacientov, vrátane detí s rakovinou mimo klinického skúšania.

„Viac mladých životov by mohlo byť zachránených prostredníctvom široko dostupnej liečby založenej na dôkazoch," povedal Robert W. Carlson, MD, generálny riaditeľ NCCN. „Pokroky v boji proti detskej ALL boli v posledných rokoch pozoruhodné. Mieru vyliečenia môžeme ešte viac zlepšiť tým, že sa osvedčené postupy dostanú do všetkých kútov zeme. K dosiahnutiu tohto cieľa sa priblížime tak, že Usmernenia NCCN založené na konsenze urobíme prístupnejšie pre ľudí, ktorý nehovoria anglicky."

Anglická verzia usmernení NCCN pre detskú ALL bola prvýkrát uverejnená v máji 2019. Odporúčania sa týkajú typických liečebných algoritmov, napríklad režimov chemoterapie s viacerými činidlami, ako aj nových inovácií v cielenej terapii a chimérickej antigénovej receptorovej (CAR) T-bunkovej terapii, ktorá je druhom imunoterapie. Pokyny sú určené na manažment pacientov od narodenia cez dospievanie až do rannej dospelosti.

„Tieto smernice NCCN zahŕňajú silné zameranie na podpornú starostlivosť s cieľom znížiť potenciálne nebezpečné vedľajšie účinky u detí podstupujúcich liečbu," vysvetlil Dr. Carlson. „Pomáhajú tiež identifikovať zraniteľnú časť populácie, ako sú dojčatá alebo pacienti s Downovým syndrómom, a poskytujú konkrétne odporúčania na ich čo najbezpečnejšiu, krátkodobú aj dlhodobú ochranu."

Preložené pokyny sú k dispozícii bezplatne na nekomerčné použitie na NCCN.org/global alebo prostredníctvom funkcie Virtuálna knižnica v aplikácii NCCN Guidelines®.

Globálne oddelenie NCCN neustále aktualizuje a rozširuje úpravy a preklady usmernení NCCN pre všetky hlavné typy rakoviny plus podpornú starostlivosť a prevenciu. Len v tomto roku bolo uverejnených viac ako 40 nových prekladov vrátane klinických usmernení a verzií vhodných pre pacientov. NCCN poskytuje aj rámec NCCN Framework na stratifikáciu zdrojov podľa smerníc NCCN (NCCN Framework™) a smernice NCCN Harmonized Guidelines™ s optimálnymi odporúčaniami popri pragmatických prístupoch na prispôsobenie zaobchádzania v prostrediach s obmedzenými zdrojmi, ako sú krajiny s nízkymi a strednými príjmami. Navštívte stránku AlliedAgainstCancer.org, kde sa dozviete viac o prebiehajúcej práci NCCN v subsaharskej Afrike s Africkou koalíciou pre rakovinu (African Cancer Coalition), Americkou spoločnosťou pre rakovinu (American Cancer Society), iniciatívou Clinton Health Access Initiativea so spoločnosťou IBM.

Počas pandémie COVID-19 sú k dispozícii bezplatné odporúčania pre starostlivosť o seba a starostlivosť o pacientov s rakovinou, ošetrovateľov a poskytovateľov v angličtine, čínštine a španielčine na adrese NCCN.org/covid-19.

Navštívte stránku NCCN.org/global, kde nájdete viac informácií o všetkom, čo organizácia robí pre zlepšenie starostlivosti o rakovinu na celom svete, a pripojte sa ku konverzácii online pomocou kódu hashtag #NCCNGlobal.

O Národnej sieti pre rakovinu (National Comprehensive Cancer Network)

The National Comprehensive Cancer Network® (NCCN®) je nezisková aliancia popredných onkologických centier, ktoré sa venujú starostlivosti o pacientov, výskumu a vzdelávaniu. NCCN sa venuje zlepšovaniu a uľahčovaniu kvalitnej, efektívnej a dostupnej liečby rakoviny, aby pacienti mohli žiť lepšie. Pokyny NCCN pre klinickú prax v onkológii (smernice NCCN®) poskytujú transparentné odporúčania odborníkov založené na dôkazoch pre liečbu rakoviny, prevenciu a podporné služby; sú uznávaným štandardom klinického smerovania a politiky v oblasti liečby rakoviny a najpodrobnejšou a najaktuálnejšou smernicou pre klinickú prax, ktorá je k dispozícii v akejkoľvek oblasti medicíny. Pokyny NCCN pre pacientov® poskytujú odborné informácie o liečbe rakoviny a sú určené na informovanie a posilnenie postavenia pacientov a opatrovateľov prostredníctvom podpory od nadácie NCCN Foundation®. NCCN tiež podporuje ďalšie vzdelávanie,globálne iniciatívy, politiku a výskumnú spoluprácu a publikovanie v onkológii. Navštívte stránku NCCN.org, kde nájdete ďalšie informácie, a sledujte NCCN na sieťach Facebook @NCCNorg, Instagram @NCCNorg a Twitter @NCCN.

1 Esparza SD, Sakamoto KM, Topics in pediatric leukemia-acute lymphoblastic leukemia. MedGenMed 2005;7:23. Available at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16369328. Ma H, Sun H Sun X. Survival improvement by decade of patients aged 0-14 years with acute lymphoblastic leukemia: a SEER analysis. Sci Rep 2014;4:4227. Dostupné na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24572378.

Kontakt pre médiá:

Rachel Darwin

267-622-6624

darwin@nccn.org

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1180364/NCCN_Pediatric_Acute_Lymphoblastic_Leukemia_translations.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/441768/NCCN_Logo.jpg

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring