OTS: BYD priváža do Európy svoj prémiový sedan Han EV

TASR, 4. augusta 2020 16:00

BYD priváža do Európy svoj prémiový sedan Han EV

Popredná čínska automobilová značka priváža svoju vlajkovú loď - špičkový sedan do Európy

Stuttgart, Nemecko 4. augusta (TASR-OTS)(PRNewswire) - Spoločnosť BYD Auto Co., Ltd. (Index SEHK: 1211, index SZSE: 002594), popredný čínsky výrobca automobilov poháňaných novými druhmi energie, priviezla na autosalón do nemeckého Stuttgartu svoj dlho očakávaný model prémiového sedanu Han EV.

Hoci nemeckí zákazníci pravdepodobne nepoznajú čínske automobilové značky, model Han EV sa teší veľkej pozornosti a získava ocenenie za skvelý dizajn, výnimočné jazdné vlastnosti a dostupnosť.

Model Han EV bude pre európskych zákazníkov ukážkou toho, ako sa na čínske automobily pozerať z novej perspektívy.

Model Han EV je prvým sériovo vyrábaným modelom automobilky vybavený novými batériami typu Blade Battery, ktoré predstavujú prelomovú technológiu dokazujúcu schopnosti automobilky v oblasti výskumu a vývoja a sú naplnením cieľa zmeniť bezpečnostné normy pre celý priemysel. Batérie Blade Battery využívajú jednotlivé bunky spojené do radu, ktoré sú následne ako celok uložené do obalu batérie, čím sa ušetrí až o 50 % viac priestoru oproti bežne používaným batériám. Elektromobil Han s dlhým dojazdom má navyše dojazdovú vzdialenosť 605 km (376 míľ), ktorú potvrdila aj certifikačné agentúra NEDC.

Vysoko výkonná verzia poháňaná integrovaným brzdovým systémom IPB od spoločnosti Bosch sa môže pochváliť špičkovou brzdnou dráhou 100 km/h - 0 na 32,8 metrov. Vysoko efektívny modul riadenia karbidu kremíka MOSFET umožňuje zrýchlenie 0 - 100 km/h (62 mph) za 3,9 sekundy. Počas skúšok preukázal Han EV svoju vynikajúcu pohyblivosť a stabilitu pri maximálnej rýchlosti 80 km/h, čo je umožnené jeho elektronickým programom stability. Ako vysoko inteligentná nová energetická vlajková loď je Han EV vybavený aj inteligentným pomocným systémom riadenia BYD DiPilot. Ako jeden z hlavných subsystémov DiPilot sa diDAS vodičský asistent kvalifikuje na úroveň 2.5 autonómneho jazdného štandardu SAE.

Za 25 rokov od svojho založenia si firma BYD získala silnú povesť pri výskume a vývoji nových technológií a produktov vrátane medzinárodnej spolupráce. Firma neustále svoje výrobky vylepšuje tak, aby spĺňali medzinárodné normy platné pre elektromobily NEV (z anglického Neighborhood Electric Vehicle - voľne preložené ako "elektromobily do susedstva"). Firma BYD vytvorila prvotriedny dodávateľský reťazec a zamestnáva najtalentovanejších pracovníkov na svete, aby mohla vyrábať lepšie automobily pre všetkých. Vďaka globálnej vízii elitného dizajnérskeho tímu, ktorý vedú Wolfgang Josef Egger, Juan Manuel Lopez a Michele Domenico Jauch, vznikol charakteristický vzhľad exteriéru aj interiéru vozidla pripomínajúci tvár draka (Dragon Face), ktorý je estetickým unikátom čínskych automobilov.

Firma BYD predstavila vozidlo Han EV v Európe 13. mája. Vozidlo Han uznáva ducha čínskej kultúry a technologicky dokonalú podobu tejto čínskej automobilky, v ktorej sa snúbia tradičné prvky pripomínajúce dračiu symboliku s modernou a úchvatnou estetikou.

O spoločnosti BYD  

BYD Company Ltd. je jednou z najväčších čínskych súkromných spoločností. Od svojho založenia v roku 1995 firma rýchlo získala veľké skúsenosti vo výrobe dobíjacích batérií a stala sa motorom trvalo udržateľného rozvoja, ktorému sa úspešne podarilo celosvetovo expandovať so svojimi riešeniami v oblasti obnoviteľných energetických zdrojov. Dnes má firma svoje pobočky vo viac ako 50 krajinách a regiónoch celého sveta. Firma vybudovala ekosystém založený na nulových emisiách (Zero Emissions Energy Ecosystem), ktorého súčasťou je hospodárna výroba solárnej energie, spoľahlivý systém pre uchovávanie energie a špičková elektrifikovaná doprava. Vďaka tomu sa firma stala jednotkou v oblasti energetiky a dopravy. Firma BYD je kótovaná na burzách v Hongkongu a Šen-čene. Viac informácií o spoločnosti nájdete na webových stránkach www.byd.com.

Video - https://mma.prnewswire.com/media/1222433/BYDHAN.mp4

Kontakt: Ázia a Tichomorie: Richard Li, pr@byd.com, tel: +86-755-8988-8888-69666; Európa: Penny Peng, penny.peng@byd.com, tel: +31-102070888; Severná Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com, tel: +1-213-245-6503

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring