OTS: Bifaciálny poločlánkový modul LONGi 72 dosahuje svetový rekord so...

TASR, 7. mája 2019 15:00

OTS: Bifaciálny poločlánkový modul LONGi 72 dosahuje svetový rekord so 450-wattovým výkonom prednej strany

Si-An, Čína 7. mája (TASR-OTS)(PRNewswire) - 29. apríla oznámila spoločnosť LONGi, že výkon jej 72-článkového rozdeleného modulu presiahol 450 W, čo znamená najvyšší svetový výkon modulu tohto druhu. Nový rekord testovala a potvrdila renomovaná certifikačná agentúra TÜV-SÜD.

Ide o ďalšie potvrdenie správneho rastového smerovania stratégie spoločnosti LONGi prostredníctvom technologických inovácií. 24. apríla minulého roka prekročil výkon 60-článkového monokryštalického polovičného PERC modulu od LONGi 360 W, čím dosiahol svetový rekord v najvyššom výkone rozdeleného modulu PERC s 60 článkami.

Dr. Lv Jun, viceprezident spoločnosti LONGi Solar, pri tejto príležitosti uviedol: „Monokryštalický modul s polovičnými článkami od LONGi v sebe spája monokryštalickú technológiu PERC článkov a bifaciálnu konštrukciu polovičných modulov pre účinné znižovanie straty a zvýšenie priemerného výkonu o 5 - 10 W. Polovičné články sa javia ako výhodné v generovaní výkonu pri slabom svetle a v tieni a vykazujú tiež vynikajúcu odolnosť voči vysokej teplote. Tento nový rekord vo výkone modulov je ďalším krokom na našej ceste sprevádzanej inováciami."

V januári tohto roku dosiahla pozitívna účinnosť konverzie monokryštalických článkov PERC od LONGi hodnotu 24,06 %, čím prelomila teoretický limit účinnosti PERC článkov, ktorý sa pohyboval na úrovni 24%. Neustále zvyšovanie svetových rekordov dokazuje pretrvávajúce technologické prvenstvo spoločnosti LONGi.

Podľa finančných výsledkov spoločnosti LONGi za rok 2018 spoločnosť v danom roku investovala do výskumu a vývoja 183,58 mil. USD, pričom v tomto odvetví zamestnáva tím približne 548 zamestnancov. Spoločnosť LONGI zaregistrovala 526 patentov a jej produkty a technológie sú vždy na popredných pozíciách v odvetví.

Transformácia smerom k čistej a nízkouhlíkovej energii sa globálne zrýchľuje a s ňou sa zvyšuje význam fotovoltiky. Podľa Medzinárodnej agentúry pre energiu (IEA) sa očakáva, že celkový globálny inštalovaný výkon fotovoltiky dosiahne do roku 2030 hodnotu 1721 GW a do roku 2050 sa bude ďalej zvyšovať na 4670 GW. Inovácie vo fotovoltických technológiách budú v popredí a vysokoúčinné a vysokou kvalitné fotovoltické výrobky sú „hlavnou hybnou silou" podpory zmeny v energetike.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/781516/LONGi_Solar_Logo.jpg  

Kontakt: Ted Yang, +86-15388637121

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring