OTS: Aptorum Group zakladá spoločnosť Smart Pharma, ktorá sa zameriava na...

TASR, 24. apríla 2019 10:30

OTS: Aptorum Group zakladá spoločnosť Smart Pharma, ktorá sa zameriava na vedecké objavy nových účinkov známych liečiv na základe výpočtov s cieľom liečby ojedinele sa vyskytujúcich alebo neliečiteľných chorôb

Singapur 24. apríla (TASR-OTS) - Firma Aptorum Group Limited (skratka podľa Nasdaq: APM) dnes oznámila založenie novej dcérskej spoločnosti skupiny Aptorum s názvom Smart Pharma (anglická skratka: “SmartP”), ktorá pracuje na neobyčajnom vedeckom objave založenom na výpočtoch s cieľom využiť známe liečivá na nové liečebné účely, vytvoriť tak modelovú platformu a zlegalizovať ju, ďalej v texte aj ako platforma “Smart-ACTTM”.

Smart-ACT stojí za zrýchleným komercializovaním jednotlivých druhov liečiv a za najmodernejšou technológiou v systematickom snímaní molekúl existujúcich povolených liečiv napriek vybranému terapeutickému zameraniu. Obzvlášť platforma Smart-ACTTM obsahuje sieť modulov a procesov, ktoré stimulujú efektivitu molekúl liečiv napriek chorobám, ktoré sa predpokladajú a vyberajú ako výsledok. Platforma Smart-ACT sa bude primárne zameriavať na snímanie molekúl liečiv ojedinele sa vyskytujúcich alebo neliečiteľných chorôb.

Do dnešného dňa má SmartP na základe nedávno zavedenej platformy Smart-ACTTM úspešne zosnímaných 1 615 zlúčenín voči 3 terapeutickým cieľovým proteínom, ktoré súvisia s nedostatočnými prognózami neuroblastomu (skratka “NB”). NB je druh rakoviny, ktorý vzniká v určitých typoch nervového tkaniva a najčastejšie v nadobličkách, ako aj v chrbtici, hrudi, bruchu alebo v krku. Predbežné výsledky z platformy Smart-ACTTM identifikovali viacero potenciálnych liečiv, ktoré sú vhodnými kandidátmi na zmenu svojho využitia, a mohli by byť nádejné, čo sa týka týchto chorôb. SmartP bude ďalej pokračovať v skúmaní týchto kandidátov in vitro a in vivo prostredníctvom spolupráce s firmou Aptorum Group Limited pri hodnotení a povoľovaní použitia týchto kandidátskych liečiv na nové účely.

Zisťovanie možných účinkov liekov sa zvyčajne týka povolených liekov alebo liekov, ktoré sú predmetom výskumu kvôli iným svojím účinkom, než sú tie, pre ktoré boli pôvodne vyvinuté. Bezpečnostný profil a perspektívy molekúl týchto liečiv sú zvyčajne veľmi dobre známe a preto predstavuje zmena účelu daného lieku nižšie riziko v oblasti liečebných objavov a výskumu. Jeden z lepšie známych príkladov úspešnej zmeny účelu liečiva je talidomid, ktorý bol pôvodne vyvinutý za účelom liečby rannej nevoľnosti, ale bol na trhu zakázaný kvôli svojim vedľajším účinkom spôsobujúcich vrodené poruchy plodu. Neskôr sa začal využívať na liečbu mnohopočetného myelómu.

Cieľom SmartP je objaviť až 10 kandidátov medzi liečivami ročne, ktoré by mohli byť vhodné na iné ako pôvodné liečebné účely, a to pod záštitou platformy Smart-ACTTM, ktorá ich bude následne skúmať a obohacovať tak zbierku duševného vlastníctva takýchto objavov.

Viac informácií o platforme Smart-ACTTM môžete nájsť na našej webstránke: http://www.smtph.com.

Zakladateľ Aptorum Group a Smart Pharma, pán Ian Huen, povedal: “Naša platforma Smart-ACTTM je novátorským nástrojom, ktorý môže, čomu my veríme, kompletne zmeniť oblasť priemyslu zameriavajúceho sa na objavy nových účinkov liečiv, než sú tie, pre ktoré sa liečivá používajú. Tento priemysel sa tradične opiera o nesúvisiace a náhodné objavy, namiesto toho naša platforma Smart-ACTTM je založená na digitalizovaných procesoch na zabezpečenie systematického snímania a predpovede molekúl liečiv s cieľom urýchlenia komercializácie liečby s hlavným zameraním sa na ojedinele sa vyskytujúce a neliečiteľné ochorenia. V Aptorum Group sme veľmi nadšení z výskumu spoločnosti Smart Pharma, s ktorou budeme aktívne vyhľadávať možnosti spolupráce a spolupodieľania sa na vývoji v oblasti tohto rozsiahleho priemyslu.”

Aptorum Group Limited

Aptorum Group Limited (skratka podľa Nasdaq: APM) je farmaceutickou spoločnosťou, ktorá sa venuje vývoju a komercializovaniu širokého rozsahu terapeutických a diagnostických technológií so zameraním na neliečiteľné choroby. Aptorum Group sa usiluje o terapeutické a diagnostické projekty v oblasti neurologických, infekčných, gastroenterologických, onkologických a iných ochorení, rovnako sa usiluje aj o neterapeutické projekty, ako je chirurgická robotika a prevádzku ich lekárskej kliniky v Hong Kongu - Talem Medical so zameraním predovšetkým na liečbu chronických ochorení, ktoré sú výsledkom moderného sedavého spôsobu života a starnúcej populácie.

Pre viac informácií o Aptorum Group prosím navštív www.aptorumgroup.com.

Smart Pharma

Holdingová firma spoločnosti Smart Pharma, firma SMTPH Limited, a firmy ich skupiny sú dcérskymi spoločnosťami, ktoré v plnom rozsahu vlastní firma Aptorum Group Limited, firma sústreďujúca sa na rozšírenie svojej platformy Smart-ACTTM, ktorá predstavuje revolučný objav a výskum vo farmaceutickom svete.

Pre viac informácií o Smart Pharma prosím navštív www.smtph.com. Kladné a popierajúce vyhlásenia o očakávaných budúcich výsledkoch spoločnosti

Táto tlačová správa zahŕňa vyhlásenia ohľadom spoločnosti Aptorum Group Limited a jej budúcich očakávaniach, plánoch a perspektív, ktoré označujeme ako “vyhlásenia o očakávaných budúcich výsledkoch spoločnosti” v súlade so Zákonom o reforme vedenia súdnych konaní týkajúcich sa súkromných cenných papierov z roku 1995 (v angličtine: Private Securities Litigation Reform Act of 1995). Za týmto účelom môžu byť akékoľvek tu obsiahnuté vyhlásenia, ktoré nie sú historickými údajmi, považované za vyhlásenia o očakávaných budúcich výsledkoch spoločnosti. V niektorých prípadoch môžu byť tieto vyhlásenia identifikované používaním výrazov ako sú “môže,” “mal by,” “očakáva sa,” “plánuje sa,” “predvída sa,” “mohlo by sa,” “zamýšľa sa,” “s cieľom na,” “projektovanie,” “zvažujeme,” “veríme,” “odhadujeme,” “predpovedáme,” “potenciálny,” alebo “pokračovať,” alebo negatívne formy týchto pojmov alebo iné podobné výrazy. Firma Aptorum Group zakladá tieto vyhlásenia prevažne na svojich aktuálnych očakávaniach a odhadoch o budúcich udalostiach a tendenciách, ktoré veria, že môžu ovplyvniť ich podnikanie, finančné výsledky a výsledky podnikania. Tieto vyhlásenia sú dané len ku dňu zverejnenia tejto tlačovej správy a podliehajú niekoľkým rizikovým a neistým faktorom a predpokladom, vrátane, nie však výlučne, rizík spojených s ich ohlasovaným manažmentom a organizačnými zmenami, nepretržitými službami a dostupnosťou kľúčového personálu, ich schopnosti rozšíriť sortiment svojich produktov ponúkaním doplnkových produktov pre doplnkový segment zákazníkov, očakávaných stratégií rastu spoločnosti, očakávaných smerovaní a výziev v ich podnikaní, a ich očakávaní a stability s ohľadom na uvedené, ich reťazca dodávateľov, a rizík podrobnejšie opísaných v dokumente spoločnosti Aptorum Group (form 20-F) a prípadných ďalších budúcich dokumentov firmy Aptorum Group vydaných v súlade so zákonom. Aptorum Group nepreberá povinnosť aktualizovať tieto vyhlásenia, ktoré sú obsiahnuté v tejto tlačovej správe, vzhľadom na nové informácie, budúce udalosti alebo iné.

Kontakty:

Aptorum Group Limited

Kontakt

Vzťahy s investormi a médiami

Tel: +852 2117 6611

Email: investor.relations@aptorumgroup.com

Webstránka: http://www.aptorumgroup.com

Smart Pharma

Kontakt

Poskytovanie informácií

Tel: +852 2117 6611

Email: info@smtph.com

Webstránka: http://www.smtph.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu