OTS: Americký súdny dvor rozhodol v prospech v firmy Agility v prípade urážky...

TASR, 8. augusta 2019 9:32

Americký súdny dvor rozhodol v prospech v firmy Agility v prípade urážky na cti firmy KGL

Pensylvánsky súdny dvor potvrdzuje rozhodnutie z roku 2018 v prospech firmy Agility

KUVAJT 7. augusta (TASR/OTS/PRNewswire) -- Štátny súd v Spojených štátoch minulý týždeň potvrdil rozhodnutie nižšieho súdu v prospech firmy Agility v prípade, ktorý vznikol po tom, ako vláda USA dostala informáciu o obchodných vzťahoch medzi KGL a iránskymi subjektmi vo vlastníctve štátu.

Najvyšší súd v Pensylvánii zamietol odvolanie spoločnosti KGL proti rozsudku Súdu prvého stupňa v prospech firmy Agility v žalobe súvisiacej s urážkou na cti, ktorú spoločnosť KGL podala v roku 2012. Obe spoločnosti sú poskytovateľmi logistických služieb a ich zmluvnými partnermi sú aj vládne organizácie USA. V rámci potvrdenia zamietnutia vyšší súd uznal záver súdneho dvora, podľa ktorého "neexistuje právna podstata skutočnosti, že by faktické tvrdenia... týkajúce sa vzťahov KGL s iránskymi subjektmi boli v podstate pravdivé".

Rozhodnutie najvyššieho súdu v Pensylvánii je víťazstvom práv informátorov a transparentnosti pri uzatváraní vládnych zmlúv.

Súd vyššej inštancie potvrdil zistenia nižšieho súdu o tom, že sa listy, ktoré Agility zaslala rôznym vládnym agentúram a úradom USA, zaoberali otázkami verejného záujmu a obsahovali chránený politický prejav, ako aj informácie o vzťahoch KGL s iránskymi subjektmi, ktoré vo všeobecnosti neboli sporné.

Pôvodný súdny dvor zamietol žalobu spoločnosti KGL v roku 2018 po tom, ako rozhodol, že spoločnosť KGL nepreukázala, že jej bola spôsobená škoda v dôsledku konania spoločnosti Agility.

O spoločnosti AGILITY

Agility je globálna logistická spoločnosť s ročným obratom 5,1 miliardy dolárov a viac ako 26 000 zamestnancami vo viac ako 100 krajinách. Je jedným z popredných svetových sprostredkovateľov špedície a zmluvnej logistiky a lídrom a investorom v oblasti technológií na zvýšenie efektívnosti dodávateľského reťazca. Agility je priekopníkom na rozvíjajúcich sa trhoch a jedným z najväčších súkromných vlastníkov a developerov skladov a priemyselných parkov na Blízkom východe, v Afrike a Ázii. Dcérske spoločnosti Agility ponúkajú logistiku pohonných hmôt, letiskové služby, správu komerčných nehnuteľností a budov, colnú digitalizáciu a služby vzdialenej infraštruktúry.

Viac informácií nájdete na: www.agility.com

Twitter: twitter.com/agility

LinkedIn: linkedin.com/company/agility

YouTube: youtube.com/user/agilitycorp

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/946505/Agility_Public_Warehousing_Company_Logo.jpg

KONTAKT: Emeel Bishay, Director, FleishmanHillard Middle East, M: +971 55 886 2717, E: Emeel.Bishay@fleishman.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring