OTS: Alibaba A. I. Labs oznamuje strategickú spoluprácu so spoločnosťou MediaTek

TASR, 10. januára 2018 15:19

OTS: Alibaba A. I. Labs oznamuje strategickú spoluprácu so spoločnosťou MediaTek v oblasti internetu vecí

Alibaba spúšťa protokol internetu vecí pre ekosystémy inteligentných domácností na báze Tmall Genie

Las Vegas, 10. januáta (TASR-OTS)(PRNewswire) - Spoločnosť Alibaba A.I. Labs, ktorá vedie vývoj produktov platformy Alibaba v oblasti zariadení umelej inteligencie a spoločnosť MediaTek, ktorá je globálnym výrobcom polovodičov, dnes oznámili strategickú spoluprácu v iniciatívach internetu vecí vrátane protokolov inteligentných domácností, prispôsobených čipov internetu vecí a inteligentného hardvéru internetu vecí s cieľom podporiť rozvoj prepojeného sveta vo veku internetu vecí.

Obe strany tiež oznámili prvé riešenie pre pripojenie Smartmesh (inteligentná sieť) v Číne, ktoré podporuje najnovšiu technológiu Bluetooth so sieťou, v snahe urýchliť adaptáciu tejto technológie v prostredí inteligentných domácností.

Riešenie, ktoré je založené na vlastnom protokole internetu vecí od Labs s názvom IoTConnect a čipe Bluetooth spoločne vyvinutom oboma stranami, umožňuje zariadeniam v inteligentnej domácnosti automatické spárovanie s Tmall Genie, prvým hlasom ovládaným inteligentným asistentom od firmy Lab, čo je začiatok k vytvoreniu inteligentného domáceho ekosystému ovládaného technológiou Tmall Genie.

Miffy Chan, riaditeľ spoločnosti Alibaba A.I. Labs, dodal: „Sme nadšení z partnerstva so spoločnosťou MediaTek, vďaka ktorému budeme môcť preskúmať možnosti spolupráce v ekosystéme internetu vecí. Naše know-how vo sfére umelej inteligencie a cloud computingu spolu so špičkovou technológiou firmy MediaTek v čipovom dizajne poskytujú našim riešeniam konektivity pre inteligentné domácnosti jedinečné výhody, ktoré prinesú reálny prospech spotrebiteľom v Číne a dláždia cestu ku skutočne prepojenému svetu prostredníctvom inovácií." Jerry Yu, viceprezident a generálny riaditeľ obchodnej jednotky domácej zábavy spoločnosti MediaTek povedal: „My vo firme MediaTek sme nadšené zo spolupráce so spoločnosťou Alibaba AI Labs pri budovaní inteligentného domáceho ekosystému ovládaného hlasom. Nadväzujeme tým na úspechy dosiahnuté pri tvorbe technológie Tmall Genie X1."

„Trh s inteligentnými domácnosťami zažíva obrovský rast vďaka pokroku v technológiách. Keď sa silné stránky spoločnosti MediaTek ako je konektivita, základné pásmo, computing a multimédiá spoja s výhodami spoločnosti Alibaba v oblasti cloud computingu a umelej inteligencie, sme presvedčení, že dosiahneme medzník vo vývoji vo veku internetu vecí," dodal Yu.

Partnerstvo prichádza vzápätí po úspešnej spolupráci na modeli Tmall Genie, pre ktorý poskytla spoločnosť MediaTech podporu čipovej technológie. Alibaba A. I. Labs uviedla na trh inteligentného domáceho asistenta v júli minulého roka s cieľom poskytnúť čínskym spotrebiteľom úplne nové skúsenosti s interakciami. Počas podujatia Global Shopping Festival, ktoré spoločnosť Alibaba usporiadala 11. novembra minulého roka sa v Číne predalo viac ako jeden milión zariadení Tmall Genie.

IoTConnect je otvorený protokol pripojenia založený na technológii Bluetooth mesh pre inteligentný hardvér a výrobcov inteligentných domácich spotrebičov. Inteligentné zariadenia používajúce protokol môžu byť automaticky spárované s Tmall Genie. Cieľom protokolu je podporiť jednotné štandardy konektivity medzi inteligentnými zariadeniami a tým znížiť náklady na vývoj pripojených zariadení a podporiť rozvoj inteligentného domáceho ekosystému ovládaného hlasom.

Riešenie Smartmesh podporuje najnovšiu funkciu Bluetooth sieťovania a Bluetooth 5, vytvorenú špeciálnou záujmovou skupinou Bluetooth (SIG), orgánom, ktorý dohliada na vývoj štandardov Bluetooth. Prispôsobené Bluetooth systémy na čipe (SoCs) - MT7581 a MT7583 - sú vybavené technológiou inteligentnej siete Bluetooth, automatickým párovaním, rýchlym pripojením a vyznačujú sa nízkou spotrebou energie. Oba systémy na čipe budú na trhu v druhej polovici tohto roka.

O spoločnosti Alibaba A. I. Labs

Spoločnosť Alibaba A.I. Labs sa venuje skúmaniu interakcie medzi ľuďmi a počítačom novej generácie a premieňaniu novej užívateľskej skúsenosti na realitu. Vlastné oddelenie výskumu a vývoja sa zameriava na inovatívne využitie umelej inteligencie v komerčnom ekosystéme spoločnosti Alibaba a poskytuje riešenia umelej inteligencie klientom a partnerom spoločnosti Alibaba. Vďaka svojmu výskumnému tímu špičkovej kvality sa Alibaba A. I. Labs zameriavajú na teoretický výskum a komercializáciu produktov v rôznych oblastiach vrátane rozpoznávania reči, spracovania prirodzeného jazyka, hlasovej biometrie, hĺbkového učenia a počítačového videnia. Spoločnosť Labs nezaostáva ani vo vývoji produktov umelej inteligencie pre spotrebiteľov vrátane Tmall Genie, prvého hlasom ovládaného inteligentného domáceho asistenta v Labs.

O spoločnosti MediaTek Inc.

MediaTek Incorporated (TWSE: 2454) je globálna polovodičová spoločnosť bez vlastných výrobných podnikov, ktorá zabezpečuje pripojenie 1,5 miliardy zariadení sročne. Sme lídrom na trhu v oblasti vývoja inovatívnych systémov na čipoch (SoC) pre mobilné zariadenia, domácu zábavu, konektivitu a produkty internetu vecí. Pomocou inovácií pôsobíme ako hnacia silu na trhu v niekoľkých kľúčových oblastiach technológie vrátane vysokovýkonných mobilných technológií a pokročilých multimediálnych riešení v širokej škále produktov ako sú smartfóny, tablety, digitálne televízory, OTT boxy, nositeľné a automobilové riešenia. MediaTek posilňuje a inšpiruje ľudí, aby rozširovali svoje obzory a ľahšie dosiahli svoje ciele pomocou inteligentnej technológie. Túto filozofiu nazývame Everyday Genius a je v pozadí všetkého, čo robíme. Ďalšie informácie získate na adrese www.mediatek.com

Kontakt:

Alibaba Group

Americas:

Roger Zhang

Telefón: +1-9175586457

Email:

roger.zhang@alibaba-inc.com

APAC

Crystal Liu

Telefón: +852 63785626

Email:

crystal.liu@alibaba-inc.com

MediaTek Press Office: PR@mediatek.com

Americas

Kevin Keating

+1- 206-321-7295

10188 Telesis Ct #500, San Diego, CA 92121, USA

APAC

Joey Lee

+886 3-567-0766 # 31602

No. 1, Dusing 1st Rd., Hsinchu Science Park, Hsinchu City 30078, Taiwan

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring