OTS: Akreditácia podporuje víziu univerzity PHBS o celosvetovom uznaní

TASR, 15. januára 2021 17:00

Šen-Čen, 15. januára (TARS-OTS)(PRNewswire) - Program Master of Economics (Magister ekonómie) na Pekinskej univerzite HSBC Business School (PHBS) bol nedávno znovu akreditovaný na päťročné obdobie akreditácie EPAS v rámci akreditačného systému Európskej nadácie pre rozvoj riadenia (EFMD).

Poslaním EFMD, založeného v roku 1971, je napredovať vo vývoji svetových manažérskych a obchodných programov. Akreditačný program EFMD je uznávaný ako popredný medzinárodný systém hodnotenia kvality, zlepšovania a akreditácie obchodných programov. Akreditovaná inštitúcia musí vstúpiť do procesu opätovnej akreditácie každé tri alebo päť rokov, aby si udržala akreditovaný štatút.

Univerzita PHBS, ktorá sa nachádza v Šen-Čene, prvej špeciálnej ekonomickej zóne Číny, má v úmysle využiť svoju silu v delte Perlovej rieky, čo je ideálne prostredie pre štúdium pokročilých tém vo finančníctve, ekonómii a manažmente - kde sú kurzy pre magisterské programy vedené v angličtine. Členovia fakulty PHBS publikovali príspevky v špičkových medzinárodných akademických časopisoch a škola otvorila svoj kampus vo Veľkej Británii v roku 2018. Ďalej PHBS zriadila niekoľko think-tankov na vysokej úrovni, napríklad Sargentov inštitút kvantitatívnej ekonomiky a financií vedený laureátom nobelovej ceny za ekonómiu Thomasom J. Sargentom.

EFMD vysoko ocenila kvalitu výučby, akademický rozvoj a internacionalizáciu a v decembri 2009 prijala PHBS ako oficiálneho člena a v septembri 2011 udelila akreditáciu EPAS programu Master of Economics, čím sa z PHBS stala prvá vysokoškolská inštitúcia akreditovaná EPAS v pevninskej Číne.

Minulý september uskutočnil tím EFMD online preskúmanie, počas ktorého sa prostredníctvom programu Zoom stretli s dekanmi, riadiacim tímom, členmi fakulty ekonomického programu, zamestnancami, študentmi, absolventmi a zástupcami školy. Recenzia na opätovnú akreditáciu sa okrem iných tém zamerala na kvalitu výučby, akademické hodnotenie, rozvoj študentov, internacionalizáciu, umiestňovanie absolventov a zdroje IT v rámci PHBS.

Univerzitná akreditácia je dôležitá, pretože slúži ako indikátor kvality pre budúcich študentov a zamestnávateľov. Získanie viacerých akreditácií potom hovorí veľa o štandardoch a postupoch školy. Okrem akreditácie EFMD je škole držiteľom akreditácií AACSB a AACSB, ktoré udeľujú dve najvplyvnejšie akreditačné organizácie pre obchodné školy, Asociácia pokročilých vysokých škôl podnikania (AACSB) a Asociácia MBA (AMBA). AMBA akredituje portfólio MBA v rámci obchodnej školy, zatiaľ čo AACSB udeľuje celouniverzitnú akreditáciu, ktorá je charakteristickým znakom excelentnosti v podnikateľskom vzdelávaní na celom svete.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1420580/PHBS.jpg

Kontakt: Annie Jin, jinyq@phbs.pku.edu.cn, +86-755-2603-6197

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring