OTS: 30. november 2017 #DarovacíUtorok (#GivingTuesday) pre Nadáciu Výskum...

TASR, 10. novembra 2017 16:19

OTS: 30. november 2017 #DarovacíUtorok (#GivingTuesday) pre Nadáciu Výskum Rakoviny

Bratislava 10. novembra (TASR-OTS) - #GivingTuesday je sviatok štedrosti, dávania a dobrovoľníctva. Je to deň, kedy sa po celom svete oslavujú dobré skutky a šíri dobro. Všetko to začalo v roku 2012 v USA. Vtedy sa newyorská inštitúcia 92nd Street Y rozhodla postaviť sebeckým tradíciám, ako sú Black Friday a Cyber Monday, ktoré spúšťajú predvianočnú nákupnú mániu. Priniesla kontrastný „darovací utorok“. #GivingTuesday je dňom, kedy sa šíri dobro a nezištné dávanie. Komukoľvek, kdekoľvek a akokoľvek. Myšlienka je taká jednoduchá a silná, že sa za päť rokov rozšírila do 98 krajín, spojila viac než 50 000 organizácií a milióny ľudí. A tento rok ho Nadácia Pontis po prvýkrát uvádza aj na Slovensku.

A zapája sa aj Nadácia Výskum Rakoviny, ktorá si názov poslovenčila na #DarovacíUtorok.

„Vyzývame širokú verejnosť: Podporte verejnú zbierku Nadácie Výskum Rakoviny na zakúpenie dôležitého zariadenia laminárny box (cena do 9 000€). Číslo zbierkového účtu je SK96 0200 0000 0024 3484 2458. Toto laboratórne zariadenie je dôležité pre sterilnú prácu s nádorovými bunkami, je potrebné pri ich analýze a identifikácii nádorovo-špecifických znakov. Realizuje sa v ňom aj výskum ochorení, ktoré sú odolné voči klasickej liečbe. Získané výsledky nám pomôžu lepšie pochopiť nádorový proces, čo prispeje k objaveniu nových možností liečby pre pacientov s rakovinou. Spolu s laminárnym boxom, ktorý nadácia zakúpila vďaka vzácnym priateľom z kampane Na kolesách proti rakovine, to bude výrazné obohatenie vedecko-technického parku onkologického výskumu.

Na sviatok sv. Mikuláša (6. december) chceme opäť potešiť malých pacientov na detskej onkológii na Kramároch v Bratislave a prispieť na zakúpenie materiálov na ich arteterapiu (druh psychoterapie s využitím výtvarnej činnosti pacientov). Váš príspevok k tomu prispeje. Jeho konečná suma nie je limitovaná ničím!

Sme veľmi vďační za každý finančný príspevok a uisťujeme Vás, že každé euro využívame na stanovené a deklarované ciele. Ďakujeme!!!“

Registrové číslo zbierky na MV SR je 000-2017/014268.

Číslo zbierkového účtu je SK96 0200 0000 0024 3484 2458.

Trvanie zbierky do 16.12.2017.
Mediálnym partnerom našej kampane je TASR.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring