OTS: 122. ročník Kantonského veľtrhu zatvára svoje brány s obratom vo výške...

TASR, 13. novembra 2017 10:15

OTS: 122. ročník Kantonského veľtrhu zatvára svoje brány s obratom vo výške 30 miliárd USD, čo dokazuje celkovú stabilitu trhu

Guangzhou, Čína 13. novembra (TASR-OTS)(PRNewswire) - 122. ročník čínskeho dovozno-vývozného veľtrhu (Kantonský veľtrh) úspešne zatvoril svoje brány 4. novembra s celkovým počtom 191 950 zákazníkov z 213 krajín a regiónov, čo znamená nárast o 3,36 % oproti 120. ročníku.

Kumulatívny obrat vývozu dosiahol 198,65 miliárd juanov (30,16 miliardy USD), čo predstavuje medziročný nárast o 8,2 %.

Strojné zariadenia a elektronické výrobky naďalej viedli v objeme obchodu, ktorý tvoril 52,7 % z celkového obratu a medziročne vzrástol o 5,4%. Nasledujú výrobky ľahkého priemyslu, textil a odevy. Obrat v sekciách značiek vzrástol o 13,6 %, zatiaľ čo odvetvie domácich zvierat sa tiež stretlo s veľkým dopytom.

Xu Bing, hovorca Kantonského veľtrhu, poznamenal, že uspokojivé čísla sú výsledkom rastúceho počtu návštevníkov a ich kúpnej sily.

Medzi účastníkmi boli:

84 445 zákazníkov z krajín Iniciatívny pásu a cesty, ktorých medziročný nárast dosiahol 3,48 %

Spolu 104 spoločností uvedených na najnovšom zozname Top 250 globálnych maloobchodov, vrátane ôsmich z 10 špičkových spoločností ako je Walmart, Kroger, Walgreens Home Depot, Carrefour, Aldi, Tesco a Amazon

1 086 medzinárodných spoločností a sourcingových skupín ako Auchan (Francúzsko), KESKO (Fínsko), Taurus (Španielsko), Staples (USA), Harbor Freight Tools (USA), Lifetime Brands Inc (USA), Kawan Lama Group (Indonézia) a LOCK&LOCK (Južná Kórea).

Okrem toho usporiadal 122. ročník Kantonského veľtrhu 50 podujatí, ktoré sa niesli v duchu horúcich tém medzinárodného trhu, priemyselných fór, diskusií o inováciách a dizajne, výskumu a vývoja technológie, značiek a ich predaja, propagácie regionálneho priemyslu a nových produktov na trhu.

Medzi podujatiami sa objavili:

„SAE v rámci Pásu a cesty" - Hľadanie obchodných partnerov medzi Čínou a SAE

Fórum medzinárodného obchodu Kantonského veľtrhu (UK)

Deň sourcingu na Kantonskom veľtrhu - Organizácia spojených národov a medzinárodné organizácie.

„Sme nadšení, že Kantonský veľtrh naďalej povzbudzuje globálny obchod pomocou optimalizovaných výstavných sekcií s cieľom zvýšiť presnosť pri získavaní investícií," povedal Xu. „Chceme, aby sa na nadchádzajúcom 123. ročníku nášho veľtrhu stretli nové podniky, ktoré budú spolupracovať pri premene medzinárodného obchodu a podieľať sa na jeho vstupe do novej éry."

O Kantonskom veľtrhu

Čínsky dovozno-vývozný veľtrh, známy tiež pod názvom Kantonský veľtrh, sa koná každý druhý rok v meste Guangzhou už od roku 1957. Ide o najväčšiu výstavu s najširšou škálou produktov a najrozsiahlejším portfóliom nákupcov s najvyšším obchodným obratom v Číne.

http://www.cantonfair.org.cn/en/index.aspx

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/602360/Canton_Fair.jpg

Kontakt:

Chloe Cai

+86-20-8913-8622

caiyiyi@cantonfair.org.cn

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

her

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring