OTS: 1 000 dievčat v Pakistane získa vzdelanie prostredníctvom nadácie...

TASR, 18. januára 2018 12:24

1000 dievčat v Pakistane získa vzdelanie prostredníctvom nadácie Big Heart Foundation a fondu Malala Fund

Šárdža 18. januára (TASR/OTS/BUSINESS WIRE) - Nadácia Big Heart Foundation (TBHF), globálna humanitárna charita so sídlom v Sharjahu v SAE, financuje druhú fázu škôl pre dievčatá v Pakistane v súlade so svojim odhodlaním zabezpečiť prístup detí k vzdelaniu, čo im umožní prispieť k rozvoju vlastných komunít. Projekt bude financovaný detským dievčenským fondom TBHF "Girl Child Fund" v spolupráci s fondom "Malala Fund", ktorý založila laureátka Nobelovej ceny a vzdelávacia aktivistka, Malala Yousafzai.

Táto tlačová správa obsahuje multimediálne informácie. Pozrite si úplné vydanie: http://www.businesswire.com/news/home/20180117005590/en/

Šejk Sultan bin Ahmed Al Qasimi a Malala Yousafzai sú svedkami podpisu medzi TBHF a fondom Malala - Zdroj: The Big Heart Foundation Iniciatíva bola oznámená za prítomnosti Šejka Sultána bin Ahmeda Al Qasimiho, humanitárneho vyslanca nadácie The Big Heart Foundation a Malaly Yousafzai na základe dohody podpísanej v Oxforde Mariam Al Hammadi, riaditeľkou TBHF, a Farahom Mohamedom, generálnym riaditeľom fondu Malala.

Škola sa stavia v údolí Swat Valley, domovskom okrese Malaly Yousafzai v Pakistane. Dotácia TBHF vo výške 700 000 USD bude financovať druhú fázu rozvoja školy, ktorá má byť ukončená v apríli 2018. Otvorí dvere pre 350 dievčat vo svojich 11 triedach. Postupne sa vzdelávacie služby a školská infraštruktúra rozšíria tak, aby dokázali prijať 1 000 študentiek do všetkých ročníkov.

Fond "TBCF Girl Child Fund" bude tiež čiastočne pokrývať prvé dva roky prevádzkových nákladov školy vrátane platov zamestnancov, zdravotných a bezpečnostných výdavkov, dopravy, uniforiem, kníh a školských potrieb.

Šejk Sultan bin Ahmed Al Qasimi povedal: "Pod víziou Jeho Výsosti Šejka, doktora Sultána bin Mohameda Al Qasimiho, člena Najvyššej rady Sharjahu a smerníc Jeho manželky, Jej Výsosti Sheiky Jawahery bint Mohammed Al Qasimi, emirát Sharjah verí, že vzdelávanie budúcich generácií je základnou zodpovednosťou každej spoločnosti."

Malala Yousafzai k dohode povedala: "Nesmierne ďakujem nadácii The Big Heart Foundation za to, že verím vo svoj sen o svete, v ktorom si dievčatá môžu vybrať svoju vlastnú budúcu cestu. S ich podporou môže fond Malala poskytovať vzdelanie dievčatám v mojom rodnom meste Swat Valley v Pakistane."

V júni 2015 Jej Výsosť Sheikha Jawaher bint Mohammed Al Qasimi oficiálne spustila nadáciu The Big Heart Foundation v súvislosti so Svetovým dňom utečencov. Cieľom nadácie je chrániť a poskytnúť možnosti zraniteľným a prehliadaným deťom a ich rodinám predovšetkým v arabskom svete, ale rozširuje podporu pre oblasti, ktoré to najviac potrebujú.

-KONIEC-

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20180117005590/en/

Kontakty

Fadia Daouk

National Network Communications (NNC)

Mob: +971 52 617 2111

Zdroj: Sharjah

Multimédiá

Fotografia

Šejk Sultan bin Ahmed Al Qasimi a Malala Yousafzai sú svedkami podpisu medzi TBHF a fondom Malala - Zdroj: The Big Heart Foundation

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

TASR/OTS svi

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring